Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

LG voorziet slimme koelkast van een 29″-scherm en Amazons Alexa

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2017, 17:44 CategorieKeuken

LG heeft tijdens een presentatie op de CES-beurs in Las Vegas een slimme koelkast aangekondigd, die onder meer is uitgerust met een groot scherm. De LG Smart InstaView Door-in-Door koelkast draait op het webOS-platform dat ontwikkeld is door de fabrikant.

Slimme koelkast van LG: Smart Instaview koelkast

LG heeft op woensdag een slimme koelkast aangekondigd die de concurrentie kan aangaan met de Family Hub-lijn van Samsung. Het is de Smart Instaview Door-in-Door koelkast, die draait op het webOS-platform wat we van de tv’s van LG kennen. De koelkast is voorzien van een scherm van 29-inch, die in de rechter deur verwerkt zit. Op dat scherm kun je zien wat er in de koelkast zit en kun je apps openen, waardoor je onder andere je boodschappenlijst kunt bijhouden. Het grootste nieuws is misschien nog wel dat LG samenwerkt met Amazon en Alexa heeft ingebouwd.

Dat betekent dat je de Smart Instaview koelkast stemcommando’s kan geven en tegen hem kan praten alsof het een Amazon Echo speaker is. Dankzij Alexa kunnen gebruikers met de LG InstaView Door-in-Door koelkast hands-free onder andere muziek afspelen, Amazon Prime bestellingen plaatsen, recepten opzoeken en boodschappenlijstjes bijhouden. Uiteraard zijn er straks ook commando’s die specifiek voor de slimme koelkast bedoeld zijn. Zo kun je bijvoorbeeld vragen welke items er op zijn van de meest gebruikte etenswaren in huis.

lg-smart-instaview-door-in-door-koelkast

Via het Smart Tag menu kunnen gebruikers to-do lijstjes of boodschappenlijstjes opstellen of een bericht achterlaten voor gezinsleden als ze bijvoorbeeld wat later thuis zijn. De slimme technologie van LG Smart InstaView maakt het ook mogelijk om voedingswaren te voorzien van een houdbaarheidslabel, zodat de koelkast waarschuwt wanneer producten hun houdbaarheidsdatum naderen. En dankzij de 2.0 megapixel panoramische camera kunnen gebruikers van waar dan ook via hun smartphone zien wat er nog in de koelkast ligt. Handig als je onderweg naar de supermarkt bent en wil koken met wat je nog in huis hebt of om te kijken of je überhaupt nog langs de winkel moet.

Prijs en beschikbaarheid

Helaas is er nog geen prijs of releasedatum bekendgemaakt. Wellicht horen we dat nog later tijdens deze drukke beursweek.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.