Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Mattel helpt ouders een handje met persoonlijke assistent Aristotle

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2017, 7:36 CategorieAlgemeen

Kinderen zitten altijd vol met vragen alleen hebben ouders niet altijd tijd om al die vragen direct te beantwoorden. Ook zijn er soms vragen waar ouders simpelweg het antwoord niet op weten. Om ouders een handje te kunnen helpen, heeft Mattel ervoor gekozen om een persoonlijke assistent te ontwikkelen voor kinderen. Het apparaat gaat door het leven onder de naam Aristotle.

Wat is Mattel Aristotle en hoe werkt het?

Waar een apparaat als Google Home vaak moeite heeft met het verstaan van kinderstemmen, moet Aristotle ervoor gaan zorgen dat kindervragen beantwoord gaan worden. Om erin te slagen om de stem van de kinderen te herkennen, moeten zij eerst een paragraaf voorlezen. Vanaf dat moment kunnen kinderen los met al hun vragen en krijgen ze vervolgens antwoord van een vrouwen stem. Het is de bedoeling dat in de toekomst ook andere karakters worden toegevoegd, bijvoorbeeld een stem uit Frozen. Ook zou de persoonlijke assistent in de toekomst de nodige geluidseffecten moeten kunnen creëren, zodat het voor kinderen nog leuker wordt om met bijvoorbeeld Thomas de Trein te spelen.

mattel-aristotle-1

Naast dat je Aristotle van Mattel in kunt zetten als persoonlijk assistent, is hij ook prima te gebruiken als baby monitor. Het apparaat beschikt tenslotte over een camera die beelden doorstuurt naar jouw smartphone. Via de bijbehorende app kun je ook van afstand een liedje af laten spelen als jouw kind huilend wakker is geworden. Tijdens een demo werd ook getoond dat Aristotle het één en ander van jouw voorraad in de gaten kan houden. Zodra hij het idee heeft dat jouw luiers op zijn, kan hij automatisch een nieuwe lading bestellen. Al heeft hij daar uiteraard wel jouw toestemming voor nodig.

Wanneer komt Aristotle op de markt?

De uitvinders van Aristotle hebben direct benadrukt dat het apparaat niet voor juni 2017 op de markt zal zijn. Daarnaast drukken ze liefhebbers op het hart, dat niet alle functies al zijn uitgewerkt. Het is dan ook niet ondenkbaar dat sommige functies uiteindelijk zullen ontbreken. Ongetwijfeld gaan we daar binnenkort meer over horen. De verwachte prijs is driehonderd dollar, zo’n 288 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.