De functionaliteit heeft veel weg van de Amazon Echo en Google Home en andere spraakgestuurde hulp in huis. Maar bij die apparaten moet je binnen gehoorsafstand staan om ze een opdracht te kunnen geven. Met Nvidia Spot is dat niet meer nodig, omdat er meerdere apparaten zijn die je in elke kamer kunt aanbrengen. De losse units kosten zo’n 50 dollar, heeft Nvidia bekendgemaakt op de CES.

Lampen aan graag

Zo kun je in elke kamer zeggen dat de lampen aan of uit moeten, want elke Nvidia Spot is voorzien van zowel een microfoon als een speaker. Je kunt het systeem vragen stellen en alle functies van Google Assistant gebruiken.

Vijftig dollar per ‘Spot’

Voor wat grotere huizen kan het best aantikken, die vijftig dollar per kamer. Opmerkelijk, en wellicht ook aantrekkelijk, is het feit dat Nvidia niet zelf een platform voor smart home-commando’s heeft bedacht, maar gewoon leunt op Google Assistant waar een groeiend aantal smart home-artikelen voor verkrijgbaar is.