Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Olly lijkt op Amazon Echo, maar dan met een persoonlijkheid

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2017, 12:11 CategorieAccessoires

Olly is een speaker in de vorm van een donut en qua functionaliteit te vergelijken met de Amazon Echo of de Google Home. Het grote verschil tussen de speakers is echter dat de eerstgenoemde beschikt over een persoonlijkheid.

Olly: een slimme speaker met een persoonlijkheid

Tijdens de CES-beurs in Las Vegas is de Olly aangekondigd, een slimme speaker die qua functionaliteit lijkt op de Google Home of Amazon Echo. In tegenstelling tot die speakers, zal de donutvormige box een soort persoonlijkheid hebben, die wordt afgestemd op jouw persoonlijkheid. Het Britse bedrijf achter het apparaat, Emotech, meldt dat het ‘gedrag’ van de smart speaker zal veranderen op basis van de interactie die je ermee aangaat. Tijdens de CES zijn twee versies van deze speaker tentoongesteld, die zich anders ‘gedragen’.

De eerste speaker draaide constant rondjes en sprak behoorlijk vaak, terwijl de andere variant behoorlijk rustig was en alleen sprak wanneer er tegen hem gesproken werd. Daarmee laten de makers meteen zien wat de impact van jouw persoonlijkheid op Olly heeft. De techniek is gebaseerd op machine learning en kunstmatige intelligentie, waardoor de speaker je dagelijkse routine mee kan leren kennen. Ook kan de robotspeaker verschillende mensen in huis herkennen en zelfs dan zijn gedrag daarop aanpassen. Het gaat hier echter nog om een prototype.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.