Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

REMI bedlampje leert kinderen slaapritme

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2017, 0:23 CategorieSlaapkamer

Uiteraard is ook de slaapkamer een ruimte waar domotica slimme oplossingen kan bieden. Bijvoorbeeld met de REMI, een bedlampje dat deze week een CES Innovation Award won.

Volgens een Amerikaans onderzoek slaapt maar liefst twee derde van kinderen onder de tien jaar slecht, vanwege onder meer slechte gewoontes en onregelmatige patronen. Een probleem met tal van gevolgen, zoals een beperkte aandachtsspanne op school. Het Franse UrbanHello besloot er iets aan te doen, en introduceert op CES 2017 het REMI bedlampje.

Lampje, babyfoon, speaker en logboek

De REMI is een slim bedlampje die kinderen al vanuit de wieg de juiste slaapgewoontes aan moet leren. Het ludieke lampje werkt als babyfoon en speaker, en traint kinderen om beter te slapen. Ouders kunnen met de REMI veranderingen in het slaapritme van hun baby monitoren, doordat geluid en temperatuur opgenomen worden. Wanneer het kind ’s ochtends wakker wordt, berekent het bedlampje een slaapscore om de veranderingen te kunnen volgen. Een ‘sleep log’ maakt het mogelijk de omstandigheden voor de beste score in kaart te brengen.

Voor peuters en kleuters die nog geen klok kunnen kijken, helpt het bedlampje om routine in het slapen aan te brengen. Het gezichtje van de REMI, dat op basis van zijn mimiek zelf ook ‘slaapt’ en ‘ontwaakt’, geeft een simpel signaal aan het kind. Tijd om naar bed te gaan, of ’s ochtends laten zien dat het nog te vroeg is om eruit te komen.

remi-bed-light

Tot slot is de REMI naast een babyfoon zoals gezegd ook een speakertje. Het bedlampje speelt slaapliedjes, of de favoriete muziek die de ouders opgeslagen hebben. Het apparaatje kan bovendien via Bluetooth als weergever voor audio (in mp3) vanaf tablet of smartphone ingezet worden. De REMI komt in het voorjaar van 2017 op de markt, en moet 89 euro gaan kosten.

UrbanHello is geen vreemde van de CES Innovation Awards. Het in 2012 in Parijs opgerichte merk voor familieproducten introduceerde een jaar later de Home Phone, een designer wireless telefoon, die op CES 2013 ook in de prijzen viel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.