Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Slimme assistant Alexa alom aanwezig tijdens CES 2017

Geschreven door
Geplaatst op12 januari 2017, 11:41 CategorieThuisnetwerk

De slimme assistent Alexa van Amazon was tijdens de CES 2017 goed vertegenwoordigd op allerlei huishoudelijke apparaten en meer. De assistent gaat razendsnel voorbij de speakers waar ze aanvankelijk op werd geïntroduceerd.

Alexa tijdens CES 2017

Als er één naam vaak gevallen is tijdens de CES in Las Vegas dit jaar, dan is dat Alexa wel. Dit is de slimme assistent van Amazon, die helaas nog niet in Nederland beschikbaar is. Maar wel in de Verenigde Staten, waar de kunstmatige intelligentie mensen helpt boodschappen doen en dingen opzoeken middels de Echo-speakers van het online warenhuis. Tijdens CES 2017 is goed duidelijk geworden dat andere fabrikanten helemaal achter het idee van de digitale assistent staan, aangezien er een hoop producten met Amazon’s assistent zijn uitgerust.

Zo heeft bijvoorbeeld Lenovo een speaker aangekondigd met Alexa aan boord. Dat is nog niet eens zo spannend: Huawei kondigde aan dat zijn nieuwe vlaggenschip smartphone wordt uitgerust met de software, terwijl Whirlpool ondertussen bekendmaakte dat de apparaten van het bedrijf voortaan ook kunnen worden aangestuurd met de Alexa. LG heeft daarnaast een koelkast aangekondigd waar de assistent op vertegenwoordigd zal zijn. Maar dat is nog lang niet alles. Verschillende autofabrikanten hebben bijvoorbeeld aangekondigd dat ze ook aanwezig zal zijn in de auto van de toekomst.

Televisieproducenten hebben ook van zich laten horen tijdens de CES en ook daar treffen we Alexa aan. Daarover lees je meer op Homecinema Magazine. Voordat de CES begon kwamen we de digitale assistent ook al vaak tegen, zoals bijvoorbeeld in robotstofzuigers, tafellampen, robots die draaien op Android, en afstandsbedieningen.

Wanneer Alexa naar Nederland komt, is op moment van schrijven niet duidelijk. Eén ding weten we wel zeker: we kunnen niet meer om haar heen en komen de persoonlijke assistent dan ook vanzelf eens tegen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.