Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Dit slimme slot is ook nog eens voorzien van een kleine camera

Geschreven door
Geplaatst op20 januari 2017, 9:42 CategorieVeiligheid en beveiliging

Latch, een startup uit de Verenigde Staten, heeft een slim slot ontwikkeld met een nfc-chip, touchscreen en een kleine camera. Oh en het is ook nog mogelijk het slot te openen op de ouderwetse manier, met een ouderwetse sleutel.

Dit slimme slot voorzien van camera

Latch, een startup uit de Verenigde Staten, heeft een slim slot gemaakt die is voorzien van allerlei handige beveiligingstechnieken. De nieuwe M-Series Smart Lock is voorzien van een nfc-chip, waardoor het te ontgrendelen is met een nfc-kaart. Ook is er een touchscreen aanwezig, waarmee mensen een specifieke code kunnen gebruiken voor het openen van de deur. Daarnaast kun je met een smartphone-applicatie met een tap toegang krijgen en kun je ook een ouderwetse sleutel gebruiken. Maar wat je ook doet: de kleine camera aan boord registreert je.

Iedere keer wanneer iemand de deur opent, wordt er een foto gemaakt. Het is nu nog niet bekend wat voor invloed dit heeft op de accuduur. Het slot is ook voorzien van een deadbolt: een mechanisme dat los van het slot de deur dicht kan houden, wanneer iemand niet op een correcte manier naar binnen wil komen. Helaas is dit slot nog niet voor consumenten beschikbaar, maar is het al wel te bestellen in Amerika voor bedrijven. Er dienen er dan tien te worden afgenomen, voor 399 dollar per stuk. Het wachten is nu op een consumentenversie.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.