Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Slimme stekkers worden eindelijk een stuk kleiner

Geschreven door
Geplaatst op21 januari 2017, 12:31 CategorieBediening

We hebben de afgelopen maanden diverse slimme stekkers getest en voorbij zien komen maar allemaal hadden ze een nadeel gemeen; ze zijn vaak te lomp en te groot. Dit zorgt ervoor dat ze in een stekkerblok of aan de muur in de weg zitten voor andere stekkers. Gelukkig zien we meerdere fabrikanten dit jaar kleinere slimme stekkers uitbrengen.

Stel je gebruikt een stekkerblok voor twee lampen en nog vier andere apparaten. De twee lampen wil je voorzien van een slimme stekker die je tussen de stroomkabel en het stekkerblok zet. Met negen van de tien de slimme stekkers die we nu op de markt vinden zorgt dit ervoor dat je vaak geen ruimte meer overhoudt voor de vier andere apparaten. De slimme stekkers vallen immers door hun grootte deels over de vrije stopcontacten heen. In 2017 moet dit probleem tot het verleden behoren, in ieder geval als het aan Belkin en TP-Link ligt.

Beide bedrijven hebben in de VS slimme stekkers met een compact formaat aangekondigd. Deze modellen passen in de meeste gevallen precies over een stopcontact en laten andere vrije stopcontacten ongemoeid. TP-Link heeft hiervoor de Smart Plug Mini ontwikkeld, een slimme stekker zoals we hem kennen maar dan kleiner. Natuurlijk met smartphone-app en zelfs met ondersteuning van Alexa. Belkin komt met een versie die hier heel veel op lijkt maar gaat onder de naam WeMo Mini Wi-Fi Smart Plug. Het principe is ook hetzelfde.

Vooralsnog zijn deze stekkers alleen geschikt voor gebruik in de VS, maar het zal niet lang meer duren voordat er ook Europese varianten op de markt gebracht worden.

Bekijk ook ons artikel met de beste slimme stekkers van dit moment.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.