Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Velux en Netatmo slaan handen ineen voor Velux Active

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2017, 8:00 CategorieAlgemeen

Velux en Netatmo hebben de handen ineen geslagen. Beide bedrijven zijn samen aan de slag gegaan in de hoop een oplossing te kunnen vinden voor het verbeteren van het klimaat in huis. Het resultaat is Velux Active geworden, een slim sensor die een heleboel dingen van afstand kan bedienen.

Wat is Velux Active?

Netatmo en Velux hopen met hun nieuwste uitvinding het leefklimaat in woningen flink te kunnen verbeteren. Om dat te bereiken, heeft Velux ervoor gezorgd dat de sensor Active vlekkeloos samen kan werken met zijn eigen elektrische dakvensters en gordijnen. Zo zou je zelf kunnen instellen dat het dakvenster automatisch wordt geopend als een bepaalde temperatuur is behaald of dat de gordijnen automatisch worden gesloten bij een bepaalde lichtsterkte. Daarnaast kun je ook de luchtvochtigheid en het CO2-peil regelen. Dat alles is in te stellen in de app die voor zowel iOS- als Android-apparaten beschikbaar is.

Wanneer beschikbaar?

Velux en Netatmo hebben hun nieuwste uitvinding alvast laten zien tijdens CES 2017 en daar werd het product bekroond met twee awards. Het is de bedoeling dat de eerste Velux Active-producten ergens in 2018 in de schappen verschijnen. Velux kwam ook nog even terug op het nieuws met betrekking tot de samenwerking met Apple HomeKit. Vanaf de zomer van 2017 moet de integratie van HomeKit in Velux zijn verwerkt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.