Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Acer kondigt een luchtkwaliteitsmeter aan die kan communiceren met IFTTT

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2017, 8:55 CategorieSensoren

Acer heeft een luchtkwaliteitsmeter aangekondigd die kan communiceren met de dienst IFTTT, waardoor bepaalde filters geactiveerd kunnen worden in de smart home. Het is nog niet bekend wanneer de melder naar Nederland komt en hoe duur die dan wordt.

Luchtkwaliteitsmelder van Acer

Acer heeft de Monitor aangekondigd. Dit is een luchtkwaliteitsmelder die de kwaliteit van de lucht in huis controleert. De verzamelde data van de melder kan worden ingekeken met de speciale applicatie voor op een smartphone. Op de melder zelf zitten led-lampjes die de kwaliteit van de lucht kunnen weergeven (in de avond worden ze uitgezet). De Monitor let op zes verschillende indicatoren, zoals kooldioxide, PM2.5, PM10, temperatuur, luchtvochtigheid en vluchtig organische stoffen, laat het bedrijf weten.

Mocht er één van die waardes afwijken, dan is het in sommige gevallen niet meteen duidelijk hoe die teruggebracht kunnen worden. Wel kun je als gebruiker instellen dat je een notificatie ontvangt wanneer een bepaald niveau overschreden wordt. Ook kun je de Monitor koppelen aan IFTTT, waardoor bepaalde luchtfilters ingeschakeld kunnen worden in huis (mits je die hebt). De luchtkwaliteitsmelder moet in het tweede kwartaal van 2017 verkrijgbaar zijn, maar het is nog niet duidelijk of de accessoire naar Nederland komt en wat de prijs wordt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.