Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Amazon Alexa kan straks verschillende stemmen herkennen’

Geschreven door
Geplaatst op28 februari 2017, 9:58 CategorieBediening

Amazon zou op dit moment aan een update voor Amazon Alexa werken, waardoor de assistent het verschil in stemmen zou kunnen herkennen. Of dit gerucht waar is of niet, het is in elk geval een interessante en waardevolle toevoeging voor assistenten die met de stem worden aangestuurd.

Amazon Alexa gaat stemmen herkennen – gerucht

Amazon zou op dit moment werken aan een nieuwe feature voor stemassistent Amazon Alexa. De assistent zou namelijk verschillende stemmen kunnen gaan herkennen. Daardoor zou de Echo-speaker, of in welk apparaat Alexa ook wordt geplaatst, straks kunnen weten wie er tegen haar praat en mogelijk op basis daarvan andere informatie geven. Intern zou er naar de functie worden verwezen als Voice ID, schrijft Time. De ontwikkeling van deze functie zou al sinds 2015, ruim anderhalf jaar geleden, aan de gang zijn.

Zo zouden ook bepaalde commando’s kunnen worden gekoppeld aan een specifieke stem. Daardoor zouden bijvoorbeeld alleen ouders iets kunnen kopen, terwijl kinderen daar de kans niet meer toe krijgen. Nu zijn er al beveiligingsmaatregelen getroffen zodat niet iedereen maar van alles kan kopen met zo’n speaker in huis, maar met Voice ID zou het proces stukken makkelijker zijn. Of dit gerucht waar is of niet, het is in elk geval een interessante en waardevolle toevoeging voor assistenten die met de stem worden aangestuurd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.