Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Apple is wellicht helemaal niet geïnteresseerd in een slimme speaker

Geschreven door
Geplaatst op21 februari 2017, 9:51 CategorieBediening

Waarschijnlijk is Apple helemaal niet geïnteresseerd in het ontwikkelen van een slimme speaker voor in de smart homes. Het bedrijf zou zijn stemassistent in plaats daarvan liever in tal van andere apparaten willen inbouwen, voor een directere bediening.

Toch geen slimme speaker van Apple op komst?

Waarschijnlijk wil Apple helemaal niet concurreren met Amazon en Google op het gebied van slimme speakers. Dat meldt tijdschrift Time maandagavond. Het bedrijf uit Cupertino zou namelijk liever haar stemassistent Siri in tal van andere apparaten willen implementeren. Apparaten waarop Siri al beschikbaar is. Het Amerikaanse bedrijf is marktleider op het gebied van tablets en mogelijk ook smartwatches, dus daar zou het al mee uit de voeten kunnen. Om nog maar te zwijgen over de iPhone en in mindere mate de Apple TV van de fabrikant.

Middels al deze apparaten zou Apple de smart home al kunnen aansturen, zoals nu al redelijk goed mogelijk is. Zelfs de AirPods zouden ervoor gebruikt kunnen worden, laat de journalist van Time weten, die in gesprek was met hooggeplaatste medewerkers van het bedrijf uit Cupertino. Hoe dit allemaal geïmplementeerd gaat worden, is niet bekend. Slimme speakers zijn handig voor wanneer je snel een antwoord op een vraag wil, aangezien je direct feedback krijgt. En hoe zit het met de privacy? Luisteren alle apparaten dan voortaan altijd mee?

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.