Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Bang & Olufsen lanceert BeoLink SmartHome systeem

Geschreven door
Geplaatst op16 februari 2017, 12:54 CategorieBediening

De producten van Bang & Olufsen werken uiteraard goed samen met elkaar, maar ondersteuning voor andere systemen was niet mogelijk. Tot nu, want B&O introduceert het BeoLink SmartHome systeem.

Het idee achter BeoLink SmartHome

Bang & Olufsen wordt eindelijk verbonden met andere slimme systemen in je huishouden. Het aansturen van domoticasystemen als Crestron en Savant is nu geen probleem meer. Net als integratie met bijvoorbeeld DanFoss Link, EcoBee en zelfs IFTTT. De sleutel van het nieuwe systeem is de BeoLink Gateway enabler, die volledige integratie mogelijk maakt. Je kunt dus gebruik maken van verschillende producten en systemen – zowel bestaand als toekomstig.

“Bij de ontwikkeling van BeoLink SmartHome waren de sleutelwoorden openheid en flexibiliteit,” vertelt Christoffer Østergaard Poulsen, Senior Director Home Integration bij B&O. “Bang & Olufsen is wereldleider op het gebied van hoogwaardige, innovatieve en sublieme beeld- en geluidsbelevingen. Het is onze ambitie om die belevingen via een eenvoudig, cloudgebaseerd systeem te integreren met andere technologische oplossingen voor de thuisomgeving. En dat is precies wat BeoLink SmartHome doet.”

Bedien alles met één remote

Dat alle producten van Bang & Olufsen te bedienen zijn met één afstandsbediening is weinig nieuws. Televisie- en audiosystemen van het Deense merk zijn al lang eenvoudig te bedienen en ook Apple TV en Playstation werden al ondersteund. Daar wordt bij het BeoLink SmartHome systeem op voortgeborduurd.

De BeoLink Gateway zelf is een simpel kastje waar je al je slimme apparatuur mee verbindt. Het grote voordeel is dus dat je je volledige smart home kunt bedienen vanaf één plek en alles met elkaar kunt laten samenwerken. Overal dezelfde interface en alles in één handig overzicht. Bovendien moet je hele huis ook te bedienen zijn als je niet bent verbonden met je thuisnetwerk.

Real-time configuratie

Bang & Olufsen laat weten dat het instellen en configureren van het BeoLink systeem enorm eenvoudig is. Vooral als je het vergelijkt met wat gangbaar is op de smart home markt. Natuurlijk is dat makkelijk om te zeggen van je eigen systeem, maar toch is het veelbelovend. Zo werkt de tool met een eenvoudige grafische interface om het voor iedereen toegankelijk te maken. Bovendien zijn er vooraf honderden drivers geïnstalleerd. Een volledig huis aansluiten en instellen moet volgens de fabrikant in enkele uren geklaard zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.