Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Bond gebruikt infrarood om oudere apparaten iets slimmer te maken

Geschreven door
Geplaatst op20 februari 2017, 13:48 CategorieBediening

Met de accessoire Bond is het mogelijk minder slimme apparaten, toch iets slimmer te maken. Het apparaat maakt gebruik van infrarood en kan zo oudere apparaten in huis laten communiceren met een app of een slimme speaker, bijvoorbeeld.

Bond gebruikt infrarood

Bond is een accessoire voor in een smart home, dat oudere producten toch toegang wil geven tot het Internet of Things. Het gaat dan met name om producten die nog niet beschikken over wifi of ethernet, waardoor een internetverbinding dus niet mogelijk is. De Bond kan de infraroodsignalen van afstandsbedieningen overnemen en opnieuw instellen voor de offline apparaten in huis, waardoor je ze dus zou moeten kunnen bedienen middels een applicatie op je smartphone of bijvoorbeeld via een slimme speaker, zoals Amazon Alexa.

De verbinding wordt gemaakt middels wifi. Het bedrijf achter de accessoire meldt dat er naast infrarood, ook gebruik kan worden gemaakt van radiogolven. Wel moeten de apparaten in huis dan goed gepositioneerd worden ten opzichte van de accessoire, om ervoor te zorgen dat alles werkt. De Bond zou daarnaast ook goed in staat zijn het verschil op te merken tussen verschillende infraroodsignalen, zodat je niet je plafondventilator uitzet wanneer je de tv wil bedienen. Het is mogelijk de Bond nu te bestellen op de website van de fabrikant.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.