Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Brilliant smart home controller: een simpele smart home-hub

Geschreven door
Geplaatst op9 februari 2017, 11:21 CategorieBediening

We zien de laatste tijd steeds meer bedrijven die afstand nemen van de smartphone. Het is immers lastig als je voor het gebruik van alle slimme apparaten in huis op je mobiel moet kijken. Een gebruiksvriendelijkere manier van bedienen met hubs, spraak en bewegingen is de toekomst. Brilliant is met zijn smart home controller één van de bedrijven die wil laten zien dat het allemaal eenvoudiger en gebruiksvriendelijker kan.

De smart home controller van Brilliant is een 199 dollar kostend display dat je volgens het bedrijf binnen 5 minuten kunt installeren. Het apparaat is voorzien van een 5-inch scherm waarop knoppen verschijnen waarmee je smart home bediend kan worden. Een geïntegreerde videocamera maakt er ook een intercom van wanneer je een tweede smart controller aanschaft of gebruik maakt van een Ring deurbel. Ook is er een bewegingssensor aanwezig waarmee lampen automatisch in- en uitgeschakeld kunnen worden. Dankzij integratie van SmartThings en IFTTT werkt de smart home controller met een groot aantal apparaten, waaronder Philips Hue, Nest, Honeywell en Sonos.

Via het scherm, dat niet op moet vallen in de ruimte en voorzien kan worden van een mooie screensaver, kun je naast het bedienen van je smart home ook zelf scenes aanmaken. Daarbij is er ondersteuning voor Amazon Alexa aan boord waardoor je je huis middels spraak kunt bedienen. De smart controller van Brilliant kan reeds besteld worden voor 199 dollar en wordt vooralsnog alleen in de VS geleverd. Het bedrijf belooft echter snel uit te breiden naar andere landen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.