Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Conrad lanceert eigen platform voor het verbinden van smart devices

Geschreven door
Geplaatst op1 februari 2017, 13:14 CategorieBediening

Conrad heeft een eigen platform voor communicatie tussen smart devices in huis gelanceerd. Het bedrijf wil het mogelijk maken dat alle apparaten in het smart home met elkaar in contact staan en op elkaar kunnen reageren.

Conrad Connect

Het aantal smart apparaten dat je tegenwoordig in huis kunt zetten is enorm, maar niet al die apparaten kunnen met elkaar communiceren. Het idee van een smart home is dat alles naadloos samenwerkt, ongeacht het merk of de manier van communiceren. Dat blijkt vooralsnog lastig, met verschillende standaarden, protocollen en platformen. Zo communiceren producten van fabrikant A vaak ook alleen met andere producten van fabrikant A. En als er bredere ondersteuning is dan is het vaak maar voor een kleine selectie van producten van andere fabrikanten. Maar er zijn bedrijven die deze trend proberen te doorbreken. Conrad is één van deze partijen en introduceert deze week het eigen Conrad Connect platform.

Met Conrad Connect is het mogelijk om smart devices in één overzicht aan te sturen. Niet alleen producten van fabrikant A, maar ook van fabrikant B, C, D, etc. Op dit moment ondersteunt Conrad Connect apparaten van 16 merken waaronder Philips Hue, Osram, Logitech en fitbit. Bovendien zijn in het systeem ook Twitter, e-mail, Google Sheets en diverse andere notificatieservices geïntegreerd. Conrad geeft aan hard te werken aan ondersteuning voor nog meer apparaten en diensten.

Door opdrachten aan te maken volgens het “If-This-Than-That” principe gaan bijvoorbeeld als het donker wordt de Philips Hue lampen aan. Maar het systeem beperkt zich niet tot 1 enkele voorwaarde. Er kunnen tot 10 verschillende voorwaarden aan 1 opdracht worden gekoppeld. Een ander voorbeeld; als een Netatmo weerstation merkt dat het gaat regenen en de Devolo sensor ziet dat het raam open staat, dan wordt een melding verstuurd naar de smartwatch van de gebruiker. 

Op de website van Conrad Connect kunnen gebruikers en BETA-testers zich registreren en het systeem gratis testen en gebruiken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.