Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Control4 voegt spraakbediening toe aan smart home-platform

Geschreven door
Geplaatst op8 februari 2017, 11:19 CategorieBediening

Control4 heeft deze week ondersteuning voor spraakassistent Alexa aangekondigd. Het bedrijf, dat zich focust op home automation, brengt Control4 Smart Home Skill for Amazon Alexa uit, waarmee gebruikers hun huis middels spraak kunnen bedienen.

Gebruikers van de Control4-software die een abonnement op de 4Sight-module hebben kunnen duizenden apparaten via het Control4-systeem middels spraak bedienen. Het platform werkt met meer dan 10.000 apparaten, voor onder meer verlichting, audio, video, beveiliging en thermostaten. Door de toevoeging van Alexa kan het hele huis met simpele spraakcommando’s aangestuurd worden. Gebruikers hebben hiervoor wel een Amazon Echo of Echo Dot speaker nodig.

Het is met spraakbesturing mogelijk om individuele apparaten te bedienen maar ook scenes, waarin verschillende producten gekoppeld zijn, te activeren. Een voorbeeld is het commando; “Alexa, turn on Cooking.” Hiermee wordt de geprogrammeerde cooking-scene geactiveerd. De lichten in de keuken gaan aan, de gordijnen gaan dicht, de thermostaat wordt aangepast en de tv wordt ingeschakeld op je favoriete kanaal. “Alexa, turn off house” kan ervoor zorgen dat alle deuren gesloten worden, de lichten uitgaan en de thermostaat in de nachtmodus gezet wordt.

Vooralsnog is de ondersteuning van Alexa voor Control4 alleen in de VS en de UK beschikbaar. Amazon heeft de spraakassistent nog niet in Nederland geïntroduceerd.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.