Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Kaspersky OS nieuw beveiligd besturingssysteem voor slimme apparaten in huis

Geschreven door
Geplaatst op21 februari 2017, 0:56 CategorieSoftware en apps

Aanvallen van hackers die hierbij honderdduizenden met internet verbonden huishoudelijke apparaten inzetten, moeten onmogelijk worden. Dit moet voorkomen worden door Kaspersky OS, een besturingssysteem dat is gemaakt door de gelijknamige producent van anti-virusprogramma’s voor pc’s.

Internet of Things

Het besturingssysteem, waar Kaspersky al vijftien jaar aan werkt, is onlangs beschikbaar gekomen. Consumenten hebben er zelf niet zoveel aan, maar fabrikanten van slimme huishoudelijke apparaten – samen The Internet of Things – wel. Die kunnen ervoor zorgen dat de huishoudelijke apparaten niet gehackt kunnen worden door dit beveiligde OS erop te zetten. DDOS-aanvallen via je met internet verbonden koelkast, wekker of deurbel zijn dan niet meer mogelijk.

Auto’s

Het Russische cybersecuritybedrijf Kaspersky meldt dat het besturingssysteem niet alleen geschikt is voor ‘smart’  koelkasten en wasmachines, maar ook voor auto’s. Er zijn varianten uitgebracht voor apparaten met een X86-processor vanaf de Pentium 2, en voor apparaten met een ARM-processor. Die vinden we doorgaans in smartphones en tablets, maar ook wel in andere apparatuur.

Linux

Kaspersky OS, dat onder de codenaam 11-11 (sint Maarten) bekend was binnen het bedrijf, is lang in ontwikkeling geweest. Het is vanaf de grond opgebouwd met als basis de veiligheid van het systeem. De veiligheid verbiedt de software om voor iets anders gebruikt te worden dan voor het besturen van het apparaat waar het op staat. Het besturingssysteem is gebaseerd op Linux.

Kasperskykoelkast

Waneer we – bijvoorbeeld – de eerste slimme koelkasten zullen tegenkomen met Kaspersky OS erop, is nog onbekend; de eerste fabrikant heeft zich nog niet gemeld.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.