Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Reclame van Google Home activeert apparaat bij mensen thuis

Geschreven door
Geplaatst op6 februari 2017, 10:23 CategorieBediening

Een tv-reclame van Google Home heeft dit weekend enkele Home-apparaten thuis geactiveerd tijdens het jaarlijkse evenement Super Bowl. Tijdens dat evenement laten veel bedrijven reclames zien van hun nieuwste of aankomende producten.

Google Home geactiveerd door reclames

De Super Bowl is niet alleen hét sportevenement van de Verenigde Staten, het is ook één groot mediaspektakel. Dit jaar trad bijvoorbeeld Lady Gaga op in de rust. Tijdens het evenement laten grote bedrijven ook verschillende reclames voorbij komen van hun nieuwste of aankomende producten. Zo zien we er een hoop filmtrailers, maar ook techbedrijven laten zien wat ze in huis hebben. Zo heeft Google een reclame van de Home-speaker laten zien en onderstaande tweets laten precies zien wat er tijdens die reclamevideo gebeurde.

Blijkbaar wilde het apparaat dus reageren op de reclames, alsof echte mensen een stemcommando hadden gegeven.

Amazon Echo-gebruikers hebben ook van zich laten horen en laten weten dat hun speaker niet zomaar reageert op stemcommando’s vanuit reclames.

Desondanks kwam ongeveer een maand geleden al in het nieuws dat er toch Amazon Echo-speakers waren die probeerden te reageren op de stemcommando’s die werden gegeven vanuit reclamevideo’s. De speaker probeerde namelijk poppenhuizen te kopen, zoals het kind in de video probeerde te doen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.