Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Beacon geeft licht, controleert luchtkwaliteit, wekt je en zet een muziekje op

Geschreven door
Geplaatst op16 maart 2017, 23:44 CategorieSensoren

Beacon is een opvallende vormgegeven lamp, wekker, luchtkwaliteitscontroleur en mp3-speler in één. Het is een open kubus waarbij het licht uit de binnenkant komt. Het product zoekt naar geld op Kickstarter.

Multi-sensorkubus

In de woorden van de bedenkers: ‘Beacon is een compacte multi-sensorkubus die de luchtkwaliteit van jouw omgeving in de gaten houdt, en je laat weten hoe het staat met de vervuiling van de lucht in jouw kamer. Ook de temperatuur en de luchtvochtigheid worden daarbij betrokken. Het is ook een bioritmische lamp die daglicht nadoet en je stemming reflecteert. Met ingebouwde hi-fi speakers, wifi en bluetooth kan de Beacon je wekken met vrolijke geluiden en je favoriete muziek en geluiden afspelen.’

Zwavelgehalte

In de bijbehorende smartphone-app biedt de Beacon een zeer grote hoeveelheid informatie die met de ingebouwde sensors van de Beacon wordt opgevangen. Hier kun je live in de gaten houden hoe het staat met bijvoorbeeld het zwavelgehalte in de lucht van je woonkamer. Aangezien het een verbonden apparaat is, kan dat ook vanaf kantoor, onderweg of een andere plek.

Wekker

Dus als het tijd is om een raampje open te zetten, zul je door de Beacon worden gewaarschuwd. Dan wordt een led-symbool aan de buitenkant rood. Voorts kan hij dienen als wekker met zowel licht als (vriendelijk) geluid. Een aantal geluiden van ruisende beekjes of vrolijk kwetterende vogels is al ingebouwd. Hij is dus ook op zijn plek in de slaapkamer, waar het vrij kleine bakentje ook andere apparaten via usb kan opladen.

Intekenen

Op Kickstarter kun je het project steunen en dan meteen voor 159 tot 199 pond voor een exemplaar intekenen. Als de crowdfunding slaagt, krijg je er een toegestuurd. Dat zou in maart 2018 kunnen gebeuren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.