Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Beveiligingscamera’s Nest kunnen door lek worden uitgeschakeld

Geschreven door
Geplaatst op21 maart 2017, 9:26 CategorieVeiligheid en beveiliging

Jason Doyle heeft een pijnlijk lek aangetroffen in beveiligingscamera’s van Nest. Door gebruik te maken van de Bluetooth van de camera is het voor kwaadwillenden mogelijk om de camera uit te schakelen. Dat heeft de Amerikaanse beveiligingsonderzoeker ontdekt en inmiddels naar buiten gebracht via Github. Op die manier hoopt hij mensen die een camera van Nest in hun bezit hebben, te waarschuwen

Gevaarlijk lek treft Nest-camera’s

Jason Doyle heeft ontdekt dat een ernstig lek gevolgen kan hebben voor eigenaren van een Nest Cam, een Dropcam of een Dropcam Pro. De Amerikaan heeft namelijk gemerkt dat je door gebruik te maken van een Bluetooth-verbinding niet alleen de camera kunt laten vastlopen. Ook kun je ervoor zorgen dat de camera opnieuw opstart en dat de internetverbinding verloren gaat. In dat laatste geval is het voor de camera dus niet langer mogelijk om beelden op te nemen.

Nest lek is er al maanden

Nest schijnt al maanden last te hebben van het lek. Doyle heeft het probleem ook voorgelegd aan het bedrijf, maar volgens zijn verklaring is er nooit een oplossing gekomen. Reden genoeg voor de beveiligingsonderzoeker om in te grijpen en het probleem wereldkundig te maken. Volgens The Register zal er binnenkort een software-update komen om het probleem te verhelpen.


€ 139,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 139,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 139,00

Binnen ? werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 199,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 199,00

Binnen 5+ werkdagen

Bekijk

€ 204,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 229,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 239,00

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

€ 239,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.