Beveiligingscamera’s Nest kunnen door lek worden uitgeschakeld

21 maart 2017 1 Minuut 0 Reacties
nest-cam-outdoor-1-review

Beveiligingscamera's van Nest kunnen door een lek worden uitgeschakeld. Het gaat om de Nest Cam, de Nest Dropcam en de nest Dropcam Pro.

Jason Doyle heeft een pijnlijk lek aangetroffen in beveiligingscamera’s van Nest. Door gebruik te maken van de Bluetooth van de camera is het voor kwaadwillenden mogelijk om de camera uit te schakelen. Dat heeft de Amerikaanse beveiligingsonderzoeker ontdekt en inmiddels naar buiten gebracht via Github. Op die manier hoopt hij mensen die een camera van Nest in hun bezit hebben, te waarschuwen

Gevaarlijk lek treft Nest-camera’s

Jason Doyle heeft ontdekt dat een ernstig lek gevolgen kan hebben voor eigenaren van een Nest Cam, een Dropcam of een Dropcam Pro. De Amerikaan heeft namelijk gemerkt dat je door gebruik te maken van een Bluetooth-verbinding niet alleen de camera kunt laten vastlopen. Ook kun je ervoor zorgen dat de camera opnieuw opstart en dat de internetverbinding verloren gaat. In dat laatste geval is het voor de camera dus niet langer mogelijk om beelden op te nemen.

Nest lek is er al maanden

Nest schijnt al maanden last te hebben van het lek. Doyle heeft het probleem ook voorgelegd aan het bedrijf, maar volgens zijn verklaring is er nooit een oplossing gekomen. Reden genoeg voor de beveiligingsonderzoeker om in te grijpen en het probleem wereldkundig te maken. Volgens The Register zal er binnenkort een software-update komen om het probleem te verhelpen.

Reacties (0)