Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Gelekte afbeelding laat camera zien die is voorzien van Amazon Alexa’

Geschreven door
Geplaatst op3 maart 2017, 9:27 CategorieVeiligheid en beveiliging

Amazon zou op dit moment werken aan een eigen beveiligingscamera die is voorzien van de stemassistent Amazon Alexa. De foto die is gelekt stond waarschijnlijk een tijdje op Amazon.com voordat de pagina offline zou zijn gehaald.

Camera met Amazon Alexa op komst?

In de Verenigde Staten is de assistent Amazon Alexa al een goede luisteraar, maar het zou zomaar kunnen dat ze straks ook een oogje in het zeil kan houden in huis. Er is namelijk een afbeelding van een camera gespot op de website van Amazon, die is voorzien van de bekende blauwe ring van Alexa (zoals die ook te zien is op de Echo-speaker). Daardoor leeft nu dus het idee dat Amazon zelf werkt aan een beveiligingscamera voor in huis, die dus voorzien zou moeten zijn van de digitale assistent. Amazon heeft niet gereageerd op het bericht.

Amazon heeft er geen geheim van gemaakt: het bedrijf wil dat Alexa straks op zo veel mogelijk apparaten terecht komt. Ook op apparaten die het bedrijf niet zelf gemaakt heeft. Maar het zou niet vreemd zijn als de fabrikant zelf nog met enkele producten op de proppen zou komen waarin de stemassistent verwerkt zit. Het kan natuurlijk zijn dat het bovenstaande product slechts een prototype of een idee is, maar het kan ook heel goed dat we binnenkort een beveiligingscamera van Amazon met Amazon Alexa gepresenteerd zien worden.

  • Delen:

Reacties

  1. Arie
    15 maart, 2017 om 20:55

    We zijn toch te klein als land. vergeet het maar snel. Google Home NL helaas, Amazon echo NL helaas, USA holadieeee…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.