Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Assistant biedt ondersteuning voor producten TP-Link en LIFX

Geschreven door
Geplaatst op29 maart 2017, 11:35 CategorieBediening

Spraakassistenten zijn de trend van 2017 en er is één speler die voorop loopt; Amazon. Google wil echter de concurrentie met Amazon’s Alexa aangaan en dan is brede ondersteuning voor smart home-apparatuur een must. Google zet deze week stappen in de goede richting met ondersteuning voor producten van onder meer TP-Link en LIFX.

Meer smart home-producten voor de Google Assistant

De Google Assistant is de persoonlijke spraakassistent van Google, waarmee je dus middels spraakbediening apparaten in huis kunt aansturen. Daarnaast kun je de digitale assistent vragen stellen of zaken laten opzoeken. Google heeft de Assistant verwerkt in de Google Home-speaker en sinds kort is ze (of hij) ook beschikbaar op Android-smartphones. Later dit jaar wordt de assistent ook op Android TV’s verwacht.

De ondersteuning voor smart home-producten van de Google Assistant was nog wat mager, maar Google laat deze week weten dat er een aantal merken toegevoegd zijn. Zo kunnen gebruikers van de digitale assistent middels hun smartphone of de Google Home-speaker vanaf nu ook de Smart Plug en Smart Wi-Fi Bulb (lampen) van TP-Link en de slimme verlichting van LIFX bedienen. LIFX geeft via een eigen persbericht een overzicht van de beschikbare commando’s.

Verder biedt de Google Assistant ondersteuning voor producten van Wink en Insignia, het huismerk van de Amerikaanse winkelketen Best Buy. Eerder werd er al ondersteuning voor smart home-producten van onder meer Nest, Philips Hue, Samsung SmartThings, Belkin, Wemo en Honeywell toegevoegd.

Google Home naar Europa

Overigens is de Google Home-speaker op zijn weg naar Europa. Het apparaat moet vanaf 6 april in het Verenigd Koninkrijk te koop zijn voor omgerekend ongeveer 149 euro. Wanneer de Google Home naar Nederland komt is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.