Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Grohe brengt slimme sensor voor waterlekkage op de markt

Geschreven door
Geplaatst op21 maart 2017, 9:36 CategorieBadkamer

Grohe, bekend van onder meer kranen en douches, heeft een smart home-product gelanceerd. Het bedrijf komt met de Grohe Sense, een sensor waarmee waterlekkage in een vroeg stadium ontdekt kan worden.

De Grohe Sense is één van die smart home-producten die je echt een hoop geld kunnen besparen door je huis te monitoren. De sensor houdt de luchtvochtigheid en mogelijke lekkages in de gaten waardoor je, voordat er iets desastreus gebeurt, een melding krijgt. Het zelflerende algoritme zorgt ervoor dat alle waarschuwingen en acties volledig zijn aangepast aan het verbruik in je huis. Voor zeer kleine hoekjes en smalle ruimtes, zoals onder de wasmachine of het bad, is de Sense-verlengset het antwoord.

Je kunt daarbij gaan voor de Grohe Sense Guard, welke op de hoofdwaterleiding geplaatst kan worden en de watertoevoer direct stopt zodra er een probleem waargenomen wordt. Het apparaat houdt het risico van bevriezing in de gaten, detecteert lekkages aan de leidingen en kan ook breuken detecteren.

Beide apparaten kunnen bediend worden middels de Grohe Ondus applicatie voor zowel Android als iOS. De Sense kan overal in huis geplaatst worden en kost 59,99 euro. De Sense Guard moet op de hoofdleiding geplaatst worden en krijgt een prijs van 499 euro mee.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.