Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

KlikAanKlikUit als het begin van een smart home

Geschreven door
Geplaatst op13 maart 2017, 15:38 CategorieBediening

Een smart home ontwikkelen is een leuke bezigheid, maar het kost tegelijkertijd erg veel geld. Gelukkig zijn er ook goedkopere oplossingen op de markt om een huis te kunnen automatiseren, waaronder het domotica-systeem van KlikAanKlikUit. KlikAanKlikUit, kortweg KAKU, kan prima gebruikt worden als je de eerste stappen wilt zetten op het gebied van het automatiseren van je huis.

Wat is KlikAanKlikUit?

Met KlikAanKlikUit kun je ervoor zorgen dat jouw huis draadloos te bedienen valt, zonder dat je daarvoor allemaal dure slimme producten hoeft te kopen. Daarbij kun je zelf bepalen hoever je daarin gaat. Wil je alleen jouw bestaande verlichting kunnen schakelen en dimmen, of wil je ook direct je huis beveiligen en de zonwering kunnen bedienen? Met KlikAanKlikUit is het mogelijk omdat je een eigen Smart Home systeem creëert met apparaten die je vaak gewoon al hebt.

Dat systeem bestaat uit een zender en een ontvanger. Zo’n ontvanger is dan bijvoorbeeld een stopcontact waarin je een apparaat kunt pluggen dat je van afstand wilt bedienen met een afstandsbediening, de zender. In dat geval moet je wel altijd nog zelf in de buurt zijn. Wil je nóg een stap verder gaan, dan kun je een Internet Control Station aan het systeem toevoegen. Vanaf dat moment kun je alles bedienen met een smartphone of tablet en hoef je dus ook niet meer in de buurt van de apparaten te zijn. Hoe dat in zijn werk gaat, zie je in onderstaande video.

Beschikbare producten KlikAanKlikUit

KlikAanKlikUit maakt onderscheid tussen één-weg communicatie en twee-weg communicatie. Het verschil is dat bij één-weg communicatie alleen de zender een signaal kan sturen naar de ontvanger. De ontvanger stuurt echter geen signaal terug. Je weet dan dus ook niet zeker of een apparaat al dan niet ingeschakeld is. Bij twee-weg communicatie heb je die zekerheid wel. Met Internet Control Station 2000 kun je producten met één-weg communicatie en twee-weg communicatie combineren en bedienen via Android en iOS. Beschikbare producten bij KAKU zijn onder meer verlichting, bewegingssensor, deurbelset en beveiligingssysteem.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.