Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Nest laat gebruikers hun account nu beveiligen met tweestapsverificatie

Geschreven door
Geplaatst op7 maart 2017, 16:11 CategorieVeiligheid en beveiliging

Nest heeft laten weten dat het voor klanten nu mogelijk is hun account te beveiligen met tweestapsverificatie. Met deze extra beveiligingslaag kunnen kwaadwillenden niet zomaar in je account komen, zonder een extra, automatisch gegenereerde, code te hebben.

Nest en tweestapsverificatie

Nest heeft bekendgemaakt dat het voor iedereen met een account bij het bedrijf nu mogelijk is tweestapsverificatie in te stellen. De optie is beschikbaar binnen alle applicaties van de fabrikant. Je hoeft hiervoor de apps niet eens te updaten: wanneer je nu naar de beveiligingspagina van je account gaat, dan is de functie direct in te stellen. Het werkt heel simpel met slechts een druk op de knop. Heb je de extra beveiligingslaag ingesteld, dan is het voortaan alleen voor jou nog mogelijk om in te loggen met je wachtwoord en een speciale code.

Tweestapsverificatie voor je Nest-account werkt hetzelfde als op andere profielen. Wanneer je de laag hebt ingesteld en je probeert in te loggen op een nieuw apparaat, dan zul je een extra code ontvangen op je smartphone. Zonder die extra code is het niet mogelijk je profiel te openen. Het is niet moeilijk de functie te activeren en het kan je in de toekomst een hoop ellende besparen, zeker wanneer je het vermoeden hebt of wanneer je zeker weet dat je gegevens buitgemaakt zijn. Daarom raden we je ook aan de mogelijkheid zo snel als mogelijk aan te zetten.

Lees ook onze recensies van Nest-producten

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.