Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Netgear introduceert twee (ietwat) goedkopere Netgear Orbi-modellen

Geschreven door
Geplaatst op28 maart 2017, 16:00 CategorieThuisnetwerk

Netgear heeft nieuwe modellen van de Netgear Orbi geïntroduceerd. De modellen zijn goedkoper, maar ook iets minder krachtig. Ook komen er wifi-repeaters op de markt, die geschikt zijn voor huizen die wel heel erg groot zijn.

De nieuwe Netgear Orbi-modellen

Eind vorig jaar bracht Netgear de Orbi uit, een apparaat dat de dode wifi-zones in huis kan verhelpen. Maar één zo’n kit kost meer dan 400 euro en dat is voor de meeste mensen misschien te veel geld. Daarom komen er nu goedkopere modellen op de markt. De twee nieuwe modellen zijn te herkennen aan hun nummer, RBK40 en RBK30, en bieden ietwat minder krachtige hardware aan voor een ietwat lagere prijs. De reikwijdte blijft echter hetzelfde, maar het signaal zal iets minder sterk zijn. De nieuwe set kost 350 dollar (ruim 322 euro).

De RBK30 ruilt het tweede Orbi-apparaat in voor een wifi-repeater voor in de wandcontactdoos. Deze set kost 300 dollar (ruim 276 euro) en heeft ook iets minder bereik. Daardoor is deze optie wellicht interessanter voor kleine huizen. De wifi-repeater van de Netgear Orbi zal overigens ook als een zelfstandig product worden aangeboden en gaat 150 dollar kosten, wat omgerekend 138 euro is. Wat de prijzen in Europa gaan zijn is nog niet bekend; de europrijzen hierboven staan er slechts ter indicatie. Lees ook onze review van de Orbi.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.