Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Robomow introduceert nieuwe robotgrasmaaiers: RX12u, RX20u en RX20 PRO

Geschreven door
Geplaatst op5 maart 2017, 11:04 CategorieTuin en terras

Robomow, de fabrikant van intelligente robotgrasmaaiers, brengt vandaag een nieuwe generatie robotgrasmaaiers op de markt. Deze nieuwste serie grasmaaiers kan zowel patio’s als, onder de juiste omstandigheden, gazons tot maximaal 300m2 maaien.

Nieuwe RX12u, RX20u en RX20 PRO robotgrasmaaiers

De nieuwe RX-modellen (RX12u, RX20u en RX20 PRO) van Robomow treden in de voetsporen van de voorgangers, de RS- en de RC- modellen. Deze nieuwe productlijn is volgens Dirk Reemers, Sales Manager bij Robomow, de kleinste robotmaaier ooit. Daarnaast zijn de RX-modellen eenvoudig in gebruik en speciaal ontworpen voor tuinliefhebbers met een kleinere tuin en een kleinere portemonnee, aldus Reemers.

De nieuwe RX-serie is niet alleen de kleinste tot nu toe, de modellen zijn tevens voorzien van de laatste technologische functies in deze categorie. Door het zwevend maaidek heb je een volledige dekking van ieder terrein. Het glijvlak aan de achterzijde van de robotgrasmaaiers moet zorgen voor een maximale wendbaarheid en het sterk mes zorgt voor een perfect gemaaid dek, ook langs de randen. De mogelijkheid bestaat om het basisstation naast het gazon te installeren. Daarnaast beschikken de maaiers over een kinderslot dat ervoor zorgt dat zowel kinderen als onbevoegden het apparaat niet kunnen bedienen.

Ten slotte zijn de modellen gebruiksvriendelijk doordat ze met een druk op de knop te bedienen zijn en in minder dan een uur geïnstalleerd zijn. Wil je dat het gras gemaaid wordt dan druk je op de rode knop en zodra het gras klaar is gaat de Robomow RX20 Pro weer terug naar zijn basisstation. De RX20u en de RX20 Pro zijn de varianten die middels een app te bedienen zijn.

De Robomow app

De nieuwe RX20u en RX20 PRO zijn middels een app te bedienen. Deze app kan op apparaten met Android 4.0 of nieuwer gebruikt worden, de iPhone wordt vooralsnog niet ondersteund. Wanneer je gebruik maakt van de app kun je de robotgrasmaaier op afstand bedienen; zo kun je de maaier laten starten of weer terug sturen naar het basisstation, je kunt de voortgang van het maaien bekijken, erachter komen hoeveel procent het apparaat opgeladen is en hoelang de maaier nog zijn werk kan doen zonder opnieuw opgeladen te worden. Bovendien kun je zelf bepalen wanneer de robotgrasmaaier te werk gaat en stelt in dat geval een maaischema op. Je kunt de Robomow bijvoorbeeld iedere twee weken op een vast tijdstip het gras laten maaien zonder er omkijk naar te hebben. Daarnaast biedt de app service op afstand. Wanneer zich een probleem met de robotgrasmaaier voordoet word je via de app gelijk geholpen; er wordt een online diagnose gesteld en een technische oplossing gegeven.

Belangrijkste verschillen

Zoals we hierboven al besproken hebben kunnen alleen de RX20u en de RX20 PRO middels een app bediend worden, de RX12u helaas niet. Een ander belangrijk verschil tussen de drie maaiers is dat de RX12u een maximaal gazongrootte van 250 m2 aankan terwijl dit bij zowel de RX20u als de RX20 PRO een maximaal gazongrootte van 300 m2 is. De RX12u kan één zone onder handen nemen, de RX20u en de RX20 PRO maar liefst vijf zones. Daarnaast kunnen de RX20u en de RX20 PRO middels een maaischema te werk gaan en zijn van diefstalbeveiliging voorzien. Daarentegen heeft de RX12u wel een lager stroomverbruik, namelijk 2,5 kWh/maand, dan de 4 kWh/maand van de RX20u en RX20 PRO.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe RX-modellen van Robomow zijn inmiddels al op een aantal websites te koop. De adviesprijs voor de RX12u is 499 euro, de RX20u 649 euro en de RX20 PRO 699 euro.


€ 450,95

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.