Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Samsung Connect Home is een mesh wifi-router met tweede functie

Geschreven door
Geplaatst op30 maart 2017, 9:54 CategorieThuisnetwerk

Samsung heeft een eigen mesh wifi-router aangekondigd die ook nog een tweede functie heeft: de Samsung Connect Home. Het apparaat kan namelijk ook dienen als een hub voor alle SmartThings-apparaten in huis.

Dit is de Samsung Connect Home

Samsung heeft zijn eerste mesh wifi-router aangekondigd. Deze router kan ook worden ingezet als een SmartThings-hub. Deze router kan je huidige in huis vervangen. En omdat het een mesh-router is, betekent dit dat je er meerdere routers op kunt aansluiten. Zo voorkom je dat er ergens in huis een dode zone is wat de wifi betreft. Ook kun je er dus andere slimme apparaten op aansluiten, zoals speakers van Bose, Google Home, Amazon Echo, Philips Hue, een aantal producten van Samsung en natuurlijk nog veel meer.

Er komen twee versies van de Samsung Connect Home aan. De eerste variant heeft een 2×2 MU-MIMO-antenne, langzame processor en een maximum snelheid van 866Mbps. De Pro-versie heeft een 4×4-antenne, snellere processor en een maximale snelheid van 1.7Gbps. Beide routers ondersteunen ook bluetooth. Volgens Samsung kunnen beide modellen zo’n 140 vierkante meter van wifi voorzien. Wat de routers gaan kosten en wanneer ze op de markt worden uitgebracht, is helaas nog niet bekendgemaakt door de elektronicafabrikant.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.