Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Dit zijn de slimme lampen die IKEA gaat verkopen

Geschreven door
Geplaatst op29 maart 2017, 14:41 CategorieVerlichting

Eind vorig jaar kondigde IKEA aan met een eigen assortiment voor slimme verlichting te komen. De Zweedse meubelgigant is inmiddels in een aantal landen met een test begonnen, waaronder België. Daar wordt een groot deel van de slimme lampen reeds verkocht. In dit artikel vind je een overzicht van de slimme lampen uit het assortiment van IKEA.

Slimme verlichting van IKEA

IKEA richt zich met de nieuwe slimme verlichting op het smart home. Het assortiment bestaat uit stand-alone lampen, afstandsbedieningen en panelen die aan het plafond of de muur gehangen kunnen worden. Alle producten zijn te bedienen middels een afstandsbediening en een app voor je smartphone of tablet. Zo kun je zelf de sfeer (met kleur en helderheid) bepalen. Alle producten maken gebruik van ZigBee, een communicatieprotocol dat we ook bij andere slimme producten terugzien, waaronder Philips Hue. De lampen moeten verbonden worden met de IKEA ZigBee hub, welke weer gekoppeld wordt aan de router.

Normale lampen

 • E27 Trådfri LED (980 lumens): 24,99 euro
 • E27 Trådfri LED transparant (950 lumens): 24,99 euro
 • GU10 Trådfri LED (400 lumens): 19,99 euro
 • E14 Trådfri LED (400 lumens): 19,99 euro

Lichtpanelen

 • 30×30 cm, 670-lumens Floalt LED paneel met draadloze remote: 79,90 euro
 • 60×60 cm, 2,800-lumens Floalt LED paneel met draadloze remote: 149 euro
 • 30×90 cm, 2,200-lumens, Floalt LED paneel met draadloze remote: 139 euro

Kastverlichting

 • 40 cm x 80 cm, 600-lumens Jormlien LED kastdeur: 120 euro
 • 38 cm x 60 cm, 400-lumens Surte LED kastdeur: 100 euro
 • Bestå kastplank met Surte LED kastdeur: 129 euro
 • Grote Bestå kast met twee Surte LED kastdeuren: 259 euro

Accessoires

 • Trådfri draadloze remote (aan/uit, dimmen en kleur): 15 euro
 • Trådfri draadloze remote (aan/uit, dimmen en kleur) met led-lamp: 34,99 euro
 • Trådfri Gateway/hub: nnb

Op de website van IKEA België vind je een overzicht van alle slimme lampen en accessoires. Later worden er ook meerdere pakketten waarin diverse lampen zitten op de markt gebracht. Helaas is het niet duidelijk of de lampen werken met Philips Hue, IFTTT, Apple Woning of Amazon Alexa.

 • Delen:

Reacties

 1. bart J
  29 maart, 2017 om 22:25

  het zou een goede zet zijn als ikea verlichting kan koppelen aan je HUE systeem . heb al zitten zoeken maar is helaas nog een andwoord op als het zou werken . wel ikea verlichting ook op zigbee light link protocol werkt.

  ik wil zeker een lamp gaan aanschaffen om te testen als het werkt met HUE hier in huis . ik gebruik ook al INNR verlichting dat werkt wel samen met HUE

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.