Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Amazon Echo Look: Slimme camera geeft mode-advies

Geschreven door
Geplaatst op27 april 2017, 10:48 CategorieBadkamer

Amazon zet steeds meer in op smart home-toepassingen. Het Amerikaanse bedrijf heeft met Alexa en de daarbij horende Echo-speakers al een troef in handen, maar gaat nu een stap verder. Amazon heeft de Echo Look gepresenteerd; een camera die je mode-advies geeft.

De Echo Look is de eerste slimme camera van Amazon, uitgerust met de Alexa assistent. Deze camera kan foto’s en video’s van je maken wanneer je voor de spiegel staat om je nieuwe kleding uit te proberen. Je vraagt de Echo Look simpelweg om een foto te nemen. De camera kan vervolgens de achtergrond onscherp maken zodat de foto puur draait om jou en je nieuwe kleding.

Echter, het meest interessante is dat de camera je advies kan geven wanneer je twijfelt over je outfit. De Look’s Style Check gebruikt algoritmen in combinatie met advies van modespecialisten om je een advies te geven. Past dat shirt wel echt bij dat jasje? Of past die broek wel bij dat shirt? Natuurlijk zit er ook een commerciële gedachte achter. Amazon heeft immers de grootste online winkel ter wereld en ziet graag dat je nog wat extra kleding koopt. Het bespaart je in ieder geval wat tijd om vrienden om advies te vragen. Hoe meer feedback je geeft, hoe beter de Echo Look wordt in het geven van advies.

Daarnaast is de Echo Look ook een normale Echo-speaker wanneer deze niet voor mode-doeleinden wordt ingezet. Je kunt middels spraak bijvoorbeeld je muziek bedienen of je smart home-producten aansturen. Momenteel wordt de Look alleen verkocht op uitnodiging, voor een prijs van 200 dollar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.