Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Amazon laat slimme speaker Alexa fluisteren en met ‘emotie’ spreken

Geschreven door
Geplaatst op28 april 2017, 23:30 CategorieBediening

Amazon’s slimme speaker Alexa wordt voorzien van de mogelijkheid om te fluisteren, met ‘emotie’ te spreken en bepaalde woorden meer ‘menselijk’ uit te spreken. Amazon is erop uit om van de Alexa een meer ‘menselijke’ huisgenoot te maken.

Fluisteren

De slimme speaker is bedoeld om een smart home aan te sturen. Alexa, doe de gordijnen dicht. Alexa, bestel vier pizza’s. Alexa, doe het licht over een uur uit. Allemaal nogal koele commando’s die even koel worden beantwoord met de robotstem van de speaker. Maar straks kan de speaker dus ook op gepaste momenten terugfluisteren. Of bepaalde woorden benadrukken en meer emotie in zijn stem brengen. Ook wil Amazon er naar verluidt een piep aan toevoegen. Die wordt over bepaalde schuttingwoorden heen gedaan. Dat is nou weer niet zo menselijk.

Alexa Skills

Amazon heeft voor deze nieuwe toevoeging wel de medewerking nodig van de talloze app-ontwikkelaars. Die hebben met spraak bedienbare opdrachten gemaakt voor Alexa. Er zijn twaalfduizend zogeheten ‘Alexa Skills’. Of die allemaal met deze nieuwe mogelijkheden te updaten zijn, moet nog maar worden afgewacht.

Spreektempo

In ieder geval heeft Amazon een nieuwe developer kit ter beschikking gesteld. Alle app-ontwikkelaars die met de nieuwe mogelijkheden aan de slag willen, kunnen ermee werken. Er kan niet alleen het volume van bepaalde woorden worden aangepast, maar ook het spreektempo. Tevens kunnen pauzes tussen langere zinnen worden ingelast. Ook kan de ‘pitch’ (toonhoogte) worden gewijzigd bij bepaalde opdrachten, zinnen of woorden. Kortom: veel meer variatie.

Alexa is alleen via Amazon te koop en is nog niet in de Nederlandse taal verkrijgbaar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.