Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Google werkt op dit moment aan een nieuwe mesh wifi-router’

Geschreven door
Geplaatst op17 april 2017, 9:53 CategorieThuisnetwerk

Google zou momenteel werken aan een nieuwe mesh wifi-router. Het product is namelijk opgedoken bij de communicatiewaakhond van de VS. Uit die documenten blijkt dat het design en de functionaliteit van het apparaat grotendeels onveranderd is gebleven.

Nieuwe mesh wifi-router van Google onderweg – gerucht

Bij de FCC, de Amerikaanse communicatiewaakhond, is een document opgedoken waarin een nieuwe mesh wifi-router van Google staat beschreven. De zoekmachinegigant wil graag dat een hoop van de beschikbare informatie voorlopig geheim blijft, maar er zijn wel een aantal details opgedoken. Het gaat namelijk om een dualband wifi-router met mesh-mogelijkheden. Het modelnummer is AC-1304. In vergelijking met het originele model, zal deze versie mogelijk iets meer ovaal worden. Verder zijn er nog steeds twee ethernetpoorten.

Ook is er in de documenten te lezen dat er ondersteuning is voor 2.4 GHz wifi en bluetooth 4.0. Er is geen ondersteuning voor het ZigBee-protocool: de hardware is daartoe wel in staat, maar de software blijkbaar niet. Eerder verscheen er al een gerucht over de volgende Google Home-speaker. Die zou worden voorzien van een ingebouwde mesh wifi-router. Of dit product de nieuwe speaker moet voorstellen, is helaas niet op te maken uit de documenten. Google heeft ook nog niets aangekondigd en het is niet duidelijk wanneer dat wel gebeurt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.