Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Wifi kan internet blokkeren voor een specifiek apparaat

Geschreven door
Geplaatst op4 april 2017, 9:57 CategorieThuisnetwerk

Google Wifi is in staat om het internet te blokkeren voor een specifiek apparaat. Ook kunnen gebruikers specifieke tijden daarvoor instellen. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen aangeven dat de smartphone van je kind in de avond geen internet meer zal hebben.

Google Wifi kan internet blokkeren

Met een nieuwe update voor Google Wifi maakt Google het gemakkelijker internet te blokkeren voor een specifiek apparaat, binnen een ingestelde tijd. Zo kun je bijvoorbeeld voorkomen dat je kinderen tot diep in de nacht op hun smartphone of tablet zitten. Het bedrijf stelt voor dat je dit kunt doen tijdens het eten, wanneer ze huiswerk moeten maken of wanneer ze dus naar bed moeten (ervan uitgaande dat ze nog geen sim-kaart hebben). Je kunt meerdere timers en herhalingen instellen, en kunt dit natuurlijk ook voor jezelf doen. Rust.

Google Wifi is een zogenoemde mesh-router. Die routers zijn in staat om het wifi-netwerk in huis te verbeteren, door met meerdere apparaten één stabiel netwerk te creëren. De wifi-verbinding wordt automatisch geoptimaliseerd, onder meer middels het automatisch kiezen van de minst druk bezette kanalen. De Wifi is helaas nog niet in Nederland te koop. Wel is het apparaat in de Verenigde Staten aan te schaffen voor een prijs van 129 dollar per stuk. Het is nog niet bekend of Wifi ook in Nederland zal worden geïntroduceerd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.