Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

IKEA slimme ledverlichting in Nederland verkrijgbaar

Geschreven door
Geplaatst op5 april 2017, 10:24 CategorieVerlichting

IKEA heeft eind vorig jaar een nieuwe lijn van smart home ledverlichting gelanceerd en sinds deze week kunnen de lampen ook in Nederland gekocht worden.

De collectie bestaat uit lampen, afstandsbedieningen en panelen. Deze kunnen bevestigd worden aan het plafond en opgehangen worden aan de muur. De TRÅDFRI Smart Lighting-collectie bevat energiezuinige ledlampen, lichtpanelen en een verbindingshub. Alle producten zijn te bedienen door middel van een afstandsbediening en een app (te bedienen met je smartphone of tablet).

Dit is de slimme verlichting van IKEA

De TRÅDFRI Smart Lighting-collectie kun je schakelen met sensoren, een afstandsbediening of een app. Door middel van een app kun je de verlichting geheel naar wens aanpassen. De app is te bedienen met je telefoon of tablet.

De smarthomelampen maken gebruik van de Zigbee Light Link-standaard. Dat is een energiezuinige open standaard die werkt op 2,4GHz, gebaseerd op de Zigbee-standaard. ZigBee is een communicatieprotocol en is ook terug te vinden bij andere slimme producten zoals Philips Hue. De lampen worden verbonden met IKEA ZigBee hub en deze hub wordt weer gekoppeld aan de router. De lampen passen in standaardfittingen. Met een afstandsbediening of een app kun je de verlichting schakelen of dimmen.

Met de TRÅDFRI afstandsbediening kun je ook andere ledlampen bedienen. Zoals de Floalt-lichtpanelen en Surte- en Jormlien-kastdeuren met geïntegreerde ledlampen. Het is ook mogelijk om de kleurtemperatuur van het licht aan te passen. In de onderstaande video’s is te zien hoe de IKEA smart home ledverlichting werkt:

De verwachting is dat de app in het najaar wordt uitgebreid met een “Away from Home” functie. Hiermee kun je timers instellen en op afstand de verlichting aan- of uitschakelen.

IKEA Smart Lighting te koop in Nederland

IKEA is nu ook in Nederland de verkoop van de Smart Lighting-collectie gestart. In oktober startte de verkoop al in België.

Maar wat voor prijskaartje hangt nu aan deze slimme verlichting? Voor 84,95 euro krijg je:

  • twee Trådfri-ledlampen
  • verbindingshub
  • afstandsbediening

Een compleet overzicht van alle slimme lampen en de bijbehorende prijzen vind je in ons artikel over het assortiment slimme lampen van IKEA.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.