Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Microsoft’s Harman Kardon Invoke-speaker ondersteunt Spotify, TuneIn en meer

Geschreven door
Geplaatst op27 april 2017, 11:06 CategorieBediening

We weten dat Microsoft samen met Harman Kardon werkt aan een concurrent voor de Google Home en Amazon Echo. Een eigen speaker die werkt middels de digitale assistent Cortana. Inmiddels weten we weer iets meer over de mogelijkheden van deze speaker.

De slimme speaker van Microsoft en Harman Kardon gaat de naam Invoke dragen, en onlangs werd bekend dat Microsoft het apparaat door een kleine groep consumenten laat testen. Vanzelfsprekend zal het apparaat in het teken staan van spraakbediening, waardoor je middels spraakcommando’s de muziekweergave in huis kunt bedienen en compatibele smart home-apparaten kunt bedienen. Ook kun je verschillende vragen aan Cortana stellen, bijvoorbeeld over je agenda of het weer.

Aangezien Microsoft achter de slimme Invoke-speaker zit is ondersteuning voor onder meer Groove Music en Skype vanzelfsprekend, maar daar blijft het waarschijnlijk niet bij. Uit de nieuwste update van de Cortana-app voor Android zou blijken dat de speaker van Harman Kardon ook ondersteuning voor verschillende muziekstreamingdiensten gaat bieden. Onder meer Spotify, Pandora, iHeartRadio en TuneIn komen voorbij. Alles gerelateerd aan de speaker zit netjes in de Android-applicatie gebakken, waar we uit kunnen opmaken dat de speaker binnenkort zal verschijnen.

De verwachting is dat Microsoft de Invoke-speaker volgende maand tijdens Build 2017 officieel presenteert. Over de prijzen en de beschikbaarheid in Europa is nog niets bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.