Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Slimme deurbel Veiu wil klaarstaan voor heel het gezin

Geschreven door
Geplaatst op21 april 2017, 11:03 CategorieVeiligheid en beveiliging

Op Kickstarter tref je nu het project Veiu aan. Dit is een slimme deurbel die er wil zijn voor alle leden van het gezin. Daarnaast willen de makers een aantal pijnpunten wegnemen voor de mensen die een slimme deurbel gebruiken of willen gebruiken.

Veiu: slimme deurbel die pijnpunten wil wegnemen

Een slimme deurbel kan om een aantal redenen handig zijn. Het kan de veiligheid van je huis vergroten, maar er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat je niet hoeft open te doen voor verkopers of andere ongenode gasten. Maar het installeren van zo’n deurbel kan nog wel eens voor wat drempels zorgen. Je moet hem installeren, vaak nog een abonnement afsluiten voor het opslaan en terugkijken van het beeldmateriaal en moet de keuze maken tussen een dedicated scherm voor bij de voordeur of het scherm van je smartphone, die beelden ontvangt middels een app.

Het bedrijf Eques wil die pijnpunten wegnemen met de introductie van Veiu, een project dat je nu kunt steunen op Kickstarter. Het systeem bestaat uit twee onderdelen: de deurbel en een touchscreen van 5-inch die aan de binnenkant van het huis hangt. Ook is er een app voor Android en iOS die je te allen tijde kunt raadplegen. Met die app kun je met de mensen praten die buiten staan, een screenshot maken en zien wat er gebeurt. Ook is er een kijkgat aanwezig, waardoor je in feite helemaal geen apps of schermpjes meer nodig hebt.

Er zijn natuurlijk al een aantal slimme deurbellen en camerasystemen voor bij de voordeur beschikbaar. Eques wil zich onderscheiden door een gemakkelijk te installeren systeem aan te bieden. Je kunt de deurbel over het bestaande kijkgat in de deur plaatsen. Ook zou iedereen met een schroevendraaier in huis de bel binnen vijf minuten moeten kunnen ophangen. Daarnaast zou iedereen in het gezin Veiu moeiteloos moeten kunnen gebruiken: of je nu de jongste telg of de oudste bewoner bent — de bel moet voor iedereen zijn werk kunnen doen.

Hoewel je de Veiu wel degelijk aan een smartphone en wifi-netwerk kunt koppelen, is het systeem daar niet van afhankelijk. Los van het feit dat er dus een kijkgat is, kan de bel ook lokaal bestanden opslaan. Er is opslaggeheugen van 2 GB aanwezig. Dat is niet heel veel, dus is het goed om te weten dat je er ook een micro-sd-kaart van 32 GB in kunt plaatsen. Voor meer informatie over het product, de prijzen en de beschikbaarheid, kun je het beste de pagina op Kickstarter in de gaten houden. Het project heeft zijn financiële doel in elk geval gehaald.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.