Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Slimme speaker Google Home ondersteunt nu ook meerdere profielen

Geschreven door
Geplaatst op21 april 2017, 9:41 CategorieBediening

De slimme speaker Google Home, waarmee je apparaten in huis kunt aansturen en info op kunt vragen, ondersteunt nu ook meerdere profielen. Maar onderscheid tussen zakelijke en privé-accounts kan de speaker met slimme assistent helaas nog niet maken.

Google Home ondersteunt meerdere profielen

Google Home kan voortaan onderscheid maken tussen zes verschillende gebruikers in huis. Deze aanpassing houdt in dat iemand nu gepersonaliseerde antwoorden kan ontvangen op basis van data die de speaker heeft over de gebruiker die iets weten wil. Zo voorkom je dat iemand anders hoort wat jij in je agenda hebt staan, bijvoorbeeld. De speaker kan iemand herkennen aan de stem. Hoewel zo’n functie implementeren simpel klinkt, is het dat niet. Google maakt gebruik van neurale netwerken om het onderscheid te kunnen maken.

Voordat je de functie kunt gebruiken, dien je twee keer ‘OK Google’ en ‘Hey Google’ te zeggen. Het systeem weet dan vervolgens waar het op moet letten om je te kunnen identificeren. De volgende keer dat je ‘OK Google’ of ‘Hey Google’ zegt, kan Google Home binnen enkele milliseconden bepalen wie er praat — die identificatie gebeurt op de speaker zelf en dus niet via het internet. Mocht iemands stem op die van jou lijken, dan kan het zijn dat je verkeerde informatie te horen krijgt. Wanneer Home naar Nederland komt, is helaas nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.