Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Bladloze ventilator van Dyson slimmer door gebruik van Alexa

Geschreven door
Geplaatst op19 april 2017, 19:27 CategorieHuishoudelijke apparaten

Dyson heeft al diverse bladloze ventilatoren in het assortiment die middels een app bediend kunnen worden. Daar komen nu echter ook versies bij die middels spraak kunnen worden bediend.

Nieuwe Dyson Pure Hot + Cool Link Air Purifier

De meeste mensen kennen Dyson van de gestileerde ventilatoren, haar- en handdrogers. Bladloze ventilatoren hebben nu al een tijdje hun intrede gedaan. Er bestaan ook exemplaren die een dubbele functie hebben, namelijk luchtcirculatie en het filteren van schadelijke gassen. De meest recente bladloze ventilator van Dyson kan dit ook. Er zullen twee modellen uitgebracht worden van de nieuwste bladloze ventilator van Dyson. De Pure Cool Link tower zal $499 gaan kosten en de Pure Hot + Cool Link desktop $599. De nieuwe filters kunnen ook in het model van vorig jaar gebruikt worden en zal $69.99 per stuk gaan kosten.

Het uiterlijk van de Pure Hot + Cool Link Air Purifier lijkt een beetje op het model van vorig jaar. Het nieuwe model heeft een geavanceerder filter waardoor er meer schadelijke stoffen tegengehouden kunnen worden. Het is de bedoeling dat naast rook, stof en pollen ook gassen zoals formaldehyde, benzeen en naftaleen worden tegengehouden.

Slimme ventilator door Alexa

De nieuwste bladloze ventilator van Dyson kan nog meer dan het circuleren en filteren van lucht. Het nieuwe model kan worden verbonden door middel van wifi. Daarnaast maakt het apparaat gebruik van Alexa. Deze assistent van Amazon maakt de ventilator slimmer. Door middel van spraak kan de ventilator bediend worden.

Hier heb je wel een app voor nodig. Door middel van een gratis app van Dyson (de app wordt dus niet door Alexa ingebouwd) kan de ventilator op afstand bediend worden. Hierdoor wordt het mogelijk om de temperatuur binnenshuis te regelen en de luchtkwaliteit te monitoren. Doordat er informatie over de luchtkwaliteit binnenshuis inzichtelijk wordt gemaakt, bestaat er de mogelijkheid om de handelingen daarop aan te passen. Bijvoorbeeld als je aan het koken bent en uit de gegevens blijkt dat de luchtkwaliteit slechter wordt.

Je kunt dan door de gegevens van de ventilator (verkregen middels de app) en de handeling (koken) de conclusie trekken, dat de vervuiling van de lucht afkomstig is van het gasfornuis. Dyson denkt dan ook dat de mogelijkheid tot het monitoren van de luchtkwaliteit de gebruikers meer bewust maakt. Van de impact van hun handelingen (koken, hairspray, roken) op de luchtkwaliteit binnenshuis. Daarnaast zal de ventilator zich ook aanpassen aan de luchtconditie.

De spraakbediening van Alexa zal niet direct beschikbaar zijn als de ventilator op de markt komt. Zodra dat wel het geval is, zal Alexa op alle ventilatormodellen met wifi van Dyson werken (als ze over een wifi-verbinding beschikken).

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.