Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Virtuele assistent Djingo moet concurrentie met Alexa en Siri aangaan

Geschreven door
Geplaatst op21 april 2017, 10:34 CategorieBediening

Op dit moment zijn er drie grote spelers op het gebied van spraakbediening en virtuele assistenten; de Google Assistant, Apple’s Siri en Amazons Alexa. Maar, er zijn meerdere partijen bezig met de ontwikkeling van een persoonlijke assistent, ook in Europa. Orange SA en Deutsche Telekom AG werken samen aan de ontwikkeling van Djingo.

Djingo is een virtuele assistent die te vergelijken is met Siri en Alexa. De assistent reageert op spraak en tekst, en komt in de vorm van een speaker die je overal in huis kunt plaatsen. Door tegen Djingo te spreken kun je onder meer de muziekweergave door het huis bedienen, een Tweet de wereld insturen of het weerbericht opvragen. De virtuele assistent moet in de toekomst op verschillende apparaten verschijnen, middels applicaties die door Orange ontwikkeld worden.

Net als bij Siri moeten gebruikers het commando ‘Ok, Djingo’ gebruiken om de assistent te activeren. Je kunt dit tegen de speaker uitspreken, in een afstandsbediening met microfoon spreken of intikken op een smartphone. De virtuele assistent wordt in de toekomst gekoppeld met andere slimme producten, waaronder een knop waarmee diverse acties uitgevoerd kunnen worden. De Orange Livebutton laat je bijvoorbeeld snel iets online bestellen of een vooraf geprogrammeerd tekstbericht versturen.

Djingo moet begin 2018 officieel geïntroduceerd worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.