Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Withings annuleert beveiligingscamera Home Plus

Geschreven door
Geplaatst op20 april 2017, 20:56 CategorieVeiligheid en beveiliging

Het lijkt er sterk op dat Withings de Home Plus heeft geannuleerd. Boze tongen uit de industrie beweren dat het komt door een patentgeschil tussen Nokia, het moederbedrijf van Withings, en Apple.

Home Plus werkt met HomeKit

De Home Plus is een Apple HomeKit versie van de Home beveiligingscamera. De Home Plus werd eerder dit jaar aangekondigd op CES. Het moest de opvolger worden van de originele Home. Naast het ondersteunen van de HomeKit zou er ook een Android-app komen en een nieuwe manier van video labelen. In een reactie op blog 9to5Mac zei de klantenservice van Withings dat het besluit simpelweg een bedrijfsstrategie is.

Geschil Apple en Nokia

Toch kan je het annuleren van de Home Plus niet los zien van het geschil tussen Nokia en Apple. Nadat Nokia een rechtszaak aanspande tegen Apple afgelopen jaar, haalde Apple in december alle Withings apparaten uit hun online winkels. Ook was de beveiligingscamera verwijderd uit de lijst van apparaten die werken met HomeKit. Tel daarbij op dat de camera specifiek was gemaakt voor de HomeKit en je kunt je bijna niet voorstellen dat Withings de beveiligingscamera uit het niets zou annuleren. Wie weet heeft iedereen het fout en is het wel zo simpel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.