Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Amazon Echo ondersteunt binnenkort ook notificaties

Geschreven door
Geplaatst op17 mei 2017, 9:21 CategorieBediening

Amazon brengt binnenkort notificaties naar de Echo-apparaten toe. Dit gebeurt in de komende maanden, laat het online warenhuis weten. Ontwikkelaars kunnen dergelijke meldingen in de vaardigheden van de slimme assistent Alexa implementeren.

Notificaties voor Amazon Echo

Amazon is voornemens om notificaties naar Amazon Echo en de slimme assistent Alexa te brengen. Dat moet in de komende maanden gaan gebeuren, laat het online warenhuis weten. Niet alleen de Echo-speakers van Amazon krijgen daar toegang tot, maar ook apparaten van derde partijen die Alexa hebben geïmplementeerd kunnen meldingen versturen naar gebruikers. Dergelijke meldingen zijn niet verplicht om te ontvangen en worden ook niet voorgelezen, totdat de gebruiker daar zelf om vraagt middels een specifiek stemcommando.

Notificaties komen op twee manieren binnen. Het apparaat kan een geluidje laten horen en het licht op de speaker zelf zal een groene gloed afgeven. Mocht een device geen verlichting hebben, dan zal er mogelijk een andere, visuele indicatie komen. AccuWeather, The Washington Post, Just Eat en Life360 zullen de eerste apps zijn die dergelijke meldingen gaan ondersteunen. The Post zal alleen een pushmelding versturen wanneer er brekend nieuws is, terwijl Just Eat bevestigingen van je bestellingen doorstuurt en AccuWeather het weer verzorgt.

Ontwikkelaars krijgen nu de kans om te werken aan de notificaties en hardwarepartners krijgen ruim de tijd hun apparaten te updaten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.