Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Belkin Wemo Bridge zorgt voor integratie met Apple HomeKit

Geschreven door
Geplaatst op25 mei 2017, 15:35 CategorieThuisnetwerk

Belkin heeft aangekondigd later dit jaar de Belkin Wemo Bridge uit te brengen, die voor een integratie met Apple HomeKit moet zorgen. Wat de accessoire moet gaan kosten en of het product ook meteen naar Nederland komt, is niet bekend.

Belkin Wemo Bridge

Fabrikant Belkin, bekend van smarthome-accessoires, heeft laten weten dat er aan het einde van het jaar de Belkin Wemo Bridge wordt uitgebracht. Dit is een letterlijke brug tussen de producten van Belkin en HomeKit van Apple, een smarthomenetwerk. Alle Belkin-producten die momenteel beschikbaar zijn moeten werken met de Bridge en HomeKit. Zo kun je straks mogelijk via Siri enkele producten, zoals de lampen, in huis aansturen met je stem. Of de Bridge ook meteen naar Nederland komt, is nu nog niet bekendgemaakt.

Wanneer de Belkin Wemo Bridge straks verkrijgbaar is, sluit je de accessoire direct aan op je wifi-router middels een ethernetkabel. Vervolgens kan de brug zijn werk doen en verbinding zoeken met alle Belkin- en Apple-producten, zodat ze onderling met elkaar kunnen communiceren. De Home-app op iOS zal dan vervolgens alle producten los weergeven, ook al komen ze allemaal binnen via dezelfde bridge. Zo ben je in staat alles handmatig en per stuk in te stellen. Wat de Wemo Bridge moet gaan kosten, is ook nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.