Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Dak van Tesla met zonnepanelen vanaf nu te bestellen, verschijnt volgend jaar

Geschreven door
Geplaatst op11 mei 2017, 10:09 CategorieEnergie

Tesla-oprichter Elon Musk heeft via Twitter laten weten dat het dak met zonnepanelen van het bedrijf vanaf nu te bestellen is. Later dit jaar zal het dak geleverd worden in de Verenigde Staten: vanaf volgend jaar wordt het ook in Nederland geleverd.

Dak met zonnepanelen van Tesla

Gisteravond heeft Tesla-oprichter Elon Musk laten weten dat het dak met zonnepanelen van het bedrijf, vanaf nu wereldwijd te bestellen is. De mensen die het dak in de Verenigde Staten bestellen, mogen erop rekenen dat het later dit jaar wordt uitgeleverd. Mensen in andere delen van de wereld moeten iets langer wachten: in Nederland wordt het speciale dak volgend jaar afgeleverd. Daarnaast brengt Musk naar buiten dat de zonnepanelen een oneindige garantie zullen hebben. “Voor eeuwig, of voor de levensduur van uw huis, maar net wat eerder is.”

Het dak is gemaakt van glas met textuur, met daarin de zonnecellen die de energie opvangen, en is hydrografisch geprint. Dat betekent dat de daken allemaal een uniek uiterlijk met zich meekrijgen. Tesla is voornemens met verschillende soorten glas op de proppen te komen, die duurzamer zijn dan traditionele dakpannen. De verschillende soorten zijn Textured Glass Tile, Slate Glass Tile, Tuscan Glass Tile en Smooth Glass Tile. Tesla maakt de zonnepanelen in samenwerking met SolarCity.

De panelen kosten 21,85 dollar per vierkante voet, maar of dit direct omgezet wordt naar euro’s is nog maar de vraag. Bij een bestelling vanuit Nederland of België is een borgsom van 930 euro vereist.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.