Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

De Essential Home is een Amazon Echo-concurrent die privacy voorop zet

Geschreven door
Geplaatst op30 mei 2017, 17:03 CategorieBediening

De mede-oprichter van het bedrijf achter Android, Andy Rubin, heeft een privacybewuste Amazon Echo onthuld: de Essential Home. De Home is een slim apparaat voor in huis waarmee je een aantal dingen kunt realiseren en beheren.

De Essential Home: een slim apparaat dat let op privacy

Andy Rubin is de mede-oprichter van het bedrijf achter Android, dat later werd overgenomen door Google. De beste man heeft nog jaren gewerkt voor de zoekmachinegigant, maar werkt al weer een aantal jaar voor zichzelf aan een project zoals de Essential Home. Dit is een slimme assistent voor in huis met een zogenaamd auto-display. De assistent kan worden opgeroepen door een stemcommando, een tap of zelfs een blik op het apparaat zelf, maar zal nooit zomaar de orde in huis verstoren. Dat belooft de maker van het product in elk geval.

Met de Essential Home kun je een aantal dingen in huis. Zo kun je je muziek bedienen, algemene vragen stellen, timers instellen en je lichten bedienen — dingen die je ook met Google Home en Amazon Echo kunt doen, maar Rubin belooft dat zijn Home dit op één of andere manier beter kan. Essential vergelijkt het apparaat met de Nest-thermostaat. De assistent kan dingen voorstellen om te doen en zal niet zo snel ergens op anticiperen. Het is uiteindelijk aan de gebruiker om te bepalen wat de Home precies zal doen in het smarthome.

Essential Home: iets meer privacybewust

De Essential Home zal overigens het gros van de informatie over de gebruiker lokaal opslaan en niet in de cloud zetten. Daardoor zal het grootste gedeelte dus veilig staan opgeslagen op het apparaat zelf en niet op een server. Daardoor is het apparaat meer privacybewust dan zijn huidige concurrentie, die wel een hoop dingen in de cloud opslaan. Maar die slimme assistenten proberen vaak ook dingen van tevoren te regelen en al gedaan te hebben voordat je ergens om gevraagd heb – en deze Home lijkt daar niet voor gebouwd te zijn.

Zoals het er nu naar uitziet zal de Essential Home deze zomer (in de Verenigde Staten) te koop zijn. Met de Home wil Essential een einde maken aan het gedoe met standaarden, protocollen en systemen. De Home werkt met SmartThings van Samsung, HomeKit van Apple en onder meer nog met de Nest van Alphabet (het moederbedrijf van Google). Ook werkt de Home met de stemassistenten Alexa, Siri en Assistant. Voorlopig is echter nog niet duidelijk welke functies er direct tijdens de lancering beschikbaar zullen zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.