Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

GE presenteert tafellamp met Amazon Alexa

Geschreven door
Geplaatst op5 mei 2017, 16:09 CategorieVerlichting

Het is bijna een half jaar geleden dat Amazon en General Electric aankondigden samen te werken aan een tafellamp met digitale assistent Alexa. Toentertijd bleef het bij een onthulling van het design van de lamp, maar nu zijn er ook eindelijk nieuwe details naar buiten gebracht.

Naam en prijs

Allereerst heeft GE de naam van de Alexa-lamp veranderd. Oorspronkelijk zou deze de C by GE Lamp gaan heten, maar nu heet de lamp C by GE Sol. Daarmee verwijst het bedrijf naar het cirkelvormig ontwerp van de lamp.

Afgezien van die naam is er ook een prijs onthuld. Sol zal voor 200 dollar (182 euro) in de Amerikaanse winkels liggen. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de Alexa-lamp goedkoper zou zijn dan de Amazon Echo speaker. Dat is echter niet gelukt, want de Amazon Echo kost 180 dollar. Mensen die een pre-order plaatsen van de Sol, krijgen overigens wel 20 procent korting, waardoor hij 160 dollar kost.

Toegang tot Alexa

Sol is niet alleen een lamp, maar is ook uitgerust met een kleine speaker en microfoon. Dankzij die twee toevoegingen kan de gebruiker Amazon-assistent Alexa gebruiken. Zo kunnen mensen de lamp vragen muziek te streamen, het weerbericht te vertellen en een timer te zetten.

Belangrijker zijn natuurlijk de lamp-functies: Alexa kan bij de Sol het licht dimmen of feller maken. Ook is het mogelijk om te wisselen tussen verschillende kleuren. Zo kan de Sol een geelachtig wit licht uitstralen, maar ook blauw-witachtig licht. GE stelt dat de lamp ook bepaalde typen licht kan koppelen aan alledaagse zaken. Vraag je bijvoorbeeld hoe laat het is, dan werken de twee ringen als een soort wijzers van de klok. Die geven dan aan hoe laat het precies is.

Bredere samenwerking Amazon en GE

Overigens zijn er ook andere samenwerkingen tussen GE en Amazon in ontwikkeling. De C by GE slimme lampen werken binnenkort ook met Alexa (en Apple HomeKit). Daardoor is het binnenkort ook mogelijk om andere verlichting te bedienen middels de digitale assistent van Amazon.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.