Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Assistant komt naar al je huishoudelijke apparaten

Geschreven door
Geplaatst op17 mei 2017, 21:21 CategorieHuishoudelijke apparaten

Met behulp van Google Assistant kun je straks door middel van je stem communiceren met al je huishoudelijke apparaten. Dat maakte Google vandaag bekend op hun eigen ontwikkelaarsconferentie I/O.

Google Assistant gaat uitbreiden

Google Assistant is momenteel te vinden in onder meer Google Home, de plug-in wifi-speaker van Google, waarover je hier alle ins en outs kunt lezen. Het belangrijkste onderdeel van de Google Home is de Google Assistant, een assistent die gebruikt maakt van een steeds slimmer worden ‘artificial intelligence’ en zowel vragen (wat wordt het weer? wat is de uitslag van die sportwedstrijd?) kan beantwoorden als opdrachten (een cd of youtube-filmpje afspelen) uit kan voeren. De assistant kan al gebruikt worden met bepaalde huishoudelijke applicaties van Nest, Samsung en Philips om bijvoorbeeld de thermostaat te regelen of het licht te bedienen, maar Google wil uiteraard meer.

Op I/O kondigde het bedrijf daarom maar liefst zeventig nieuwe partners aan, die de Google Assistant allemaal gaan verwerken in ook de iets grotere huishoudelijke apparaten. De drie grootste spelers waar ze mee in zee gaan zijn Whirlpool, LG en EG. Dat betekent dus dat je straks ook kunt communiceren met onder meer je koelkast, je oven en je wasmachine. Er hoeven daarbij geen knoppen meer ingedrukt te worden; alles wordt door middel van je eigen stem bestuurd. Je kan je Google Assistant bijvoorbeeld vragen of de was bijna klaar is of hem de opdracht geven om de oven alvast op een bepaalde temperatuur voor te verwarmen.

Het zal wel nog even duren voordat we in Nederland gebruiken kunnen maken van zowel Google Home als de Google Assistant. Google kondigde aan dat het bijbehorende talenpakket flink wordt uitgebreid (met ook Frans en Duits), maar in de Benelux worden ze voorlopig nog niet beschikbaar gesteld.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.