Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Slimme speaker Google Home ondersteunt voortaan ook bluetooth

Geschreven door
Geplaatst op17 mei 2017, 20:44 CategorieBediening

Op Google I/O 2017 heeft het techbedrijf een aantal nieuwe functies aangekondigd voor de Home, een slimme stemgestuurde speaker. Zo kan je nu onder andere HBO en Spotify (de gratis versie) aansturen met Google Home.

Google Home krijgt bluetooth-ondersteuning

Het aansturen van entertainment-kanalen is niet nieuw. Netflix en Spotify Premium konden al worden aangestuurd met Home. De verwachting is dat er in de toekomst meer kanalen aan de lijst worden toegevoegd. Vanaf vandaag is er ook ondersteuning voor bluetooth-audio. Je kunt dus simpelweg aan Google vragen om een nummer naar keuze af te spelen vanaf ieder bluetooth-apparaat. De keuze is verrassend te noemen, want Google Home werd juist gemaakt zonder bluetooth-ondersteuning. Een update maakt bluetooth nu toch mogelijk.

Home wordt persoonlijke assistent

Google Home gaat ook fungeren als persoonlijke assistent. De slimme speaker zal notificaties, zoals het filebericht of vluchtgegevens, doorgeven. De speaker zal je niet storen bij iedere file. In plaats daarvan zal de speaker oplichten en kan je Google Home zelf vragen wat er aan de hand is. Bang voor een spervuur van nieuws hoef je dus niet te zijn.

Voor Canadezen en Amerikanen is er goed nieuws, want die kunnen gratis gaan bellen met Home. Helaas kan je alleen nog Amerikaanse en Canadeze telefoonnummers bellen. Hopelijk kan Europa in de toekomst ook van deze functie gebruikmaken. Als je een bericht krijg met een afbeelding stuurt Home deze automatisch naar je televisie (via Chromecast) of smartphone. Eén ding is zeker: het gat met de concurrent, de Amazon Echo, wordt met de nieuwe functies flink gedicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.