‘Google Wifi kan straks ook worden gebruikt als beveiligingscamera’

17 mei 2017 1 Minuut 0 Reacties
Google-Wifi

De mesh-router van Google, Google Wifi, kan straks mogelijk ook worden ingezet als een beveiligingscamera. Mogelijk kondigt Google binnenkort, waarschijnlijk dan tijdens Google I/O 2017, een Wifi-versie met acht megapixel-camera aan.

Google I/O begint vanavond om 19:00 uur.

Google Wifi krijgt een beveiligingscamera – gerucht

Hoewel de Google Wifi nog niet in Nederland beschikbaar is, is de mesa-router wel al zes maanden verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Over eventuele updates van het apparaat is het al maanden angstvallig stil, maar wel verscheen al eerder het gerucht dat Wifi ook toegang zou krijgen tot de Google Assistant (of andersom). Daarnaast heeft het geruchtencircuit al laten weten dat er aan een nieuwe mesh-router wordt gewerkt bij Google — en dat zou zomaar een router kunnen zijn die ook als beveiligingscamera kan worden ingezet.

Er is namelijk een productpagina opgedoken waarop de Google Wifi met een acht megapixel-camera is opgedoken. Het kan natuurlijk zijn dat iemand achter de schermen een fout gemaakt heeft, maar op dit moment is de kans even groot dat Google dus binnenkort een nieuwe Wifi-mesh-router aankondigt, inclusief beveiligingscamera. Google I/O, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Google, gaat vanavond (Nederlandse tijd) van start en mogelijk wordt daar de nieuwe router, evenals een nieuwe virtualrealitybril, aangekondigd.

Reacties (0)