Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

HP en Intel werken aan eigen slimme speakers met Cortana

Geschreven door
Geplaatst op11 mei 2017, 10:19 CategorieBediening

Zowel Intel als HP werken aan slimme speakers die de slimme assistent Cortana aan boord zullen krijgen, maakt Microsoft bekend. Dit heeft het bedrijf laten weten op de ontwikkelaarsconferentie Build 2017, dat momenteel plaatsvindt.

Slimme Cortana-speakers van HP en Intel op komst

HP en Intel werken momenteel aan eigen slimme speakers die de stemassistent Cortana aan boord zullen krijgen. Deze speakers zouden straks een centraal punt in een smarthome kunnen vormen, laat Microsoft tijdens een presentatie op Build 2017 weten. Build 2017 is een conferentie voor ontwikkelaars. Helaas heeft de softwaregigant nog niets laten weten over de prijs, beschikbaarheid of functionaliteit van deze slimme apparaten. Ook de fabrikanten van de smarthome-assistenten hebben zelf nog niets naar buiten gebracht.

De gadgets van HP en Intel zullen in elk geval de Invoke gaan opvolgen, een slimme speaker waar Harman Kardon samen met Microsoft aan gewerkt heeft. Dit apparaat heeft ook de stemassistent Cortana aan boord, en kan “je favoriete muziek afspelen, kalenders bijhouden, reminders instellen, het verkeer checken, het laatste nieuws leveren en meer”. Al deze nieuwe slimme speakers zullen op een jonge, maar al volle markt komen, waar vooral Amazon en Google op actief zijn, met Echo en Home. Ook Apple doet daar binnenkort mogelijk aan mee.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.